+385 (051) 691 840
info@tempusmedia.hr

6 SAVJETA KAKO POBOLJŠATI WEB STRANICU

KAKO POBOLJŠATI WEB STRANICU

6 SAVJETA KAKO POBOLJŠATI WEB STRANICU

Biti prisutan u digitalnom svijetu nije uvijek najlakši zadatak, iako se danas gotovo svi odlučuju na izradu web stranica potrebno je obratiti pozornost na puno detalja kako bi privukli korisnike na istu. Prije nego li se odučimo na izradu web stranice potrebno je pripremiti sadržaj i osmisliti priču kojom ćemo se predstaviti publici.

Izazov je zadržati potencijalne korisnike i kupce na web stranici, istraživanja su pokazala kako imate manje od 5 sekundi da privučete pažnju korisnika i zadržite ih na vašoj web lokaciji. Iako 5 sekundi nije dugo, ako je Vaša web stranica pravilno napravljena i optimizirana s pravilom od 5 sekundi nećete imati problema.

No ipak postoji još nekoliko načina kako poboljšati web stranicu i zadržati pažnju korisnika, mi smo izdvojili neke od korisnih savjeta koje možete primijeniti kako bi vaša web stranica bolje funkcionirala.

1. Jednostavnost na prvome mjestu

Zbunjujuća navigacija na web stranici je klasičan način gubitka potencijalnih posjetitelja, uostalom, ako korisnik ne može pronaći ono što traži u roku od dva klika, napustit će web mjesto i najvjerojatnije se uputiti ravno na web mjesto konkurenata. Od iznimnog je značaja da navigaciju držite jednostavnom i jasnom. “Ljepljiv” navigacijski izbornik omogućuje korisniku lako kretanje po vašoj web stranici bez ponovnog vraćanja na vrh stranice.

2. Brzina otvaranja web stranice

Vrijeme učitavanja ključno je za uspješnu web stranicu. Istraživanje je pokazalo da bi samo dvije sekunde kašnjenja mogle utjecati na daljnje posjećivanje tj. neposjećivanje stranice. Google ima alate pomoću kojih možete saznati kako vaša web stranica funkcionira i koja joj je brzina učitavanja, pomoću dobivenih informacija možete popraviti njen rad i poboljšati korisničko iskustvo.

3. Responzivni dizajn

Dobro je poznato kako bi svaka web stranica uključujući i vašu trebala imati responzivan dizajn i raditi na uređajima svih veličina. Budući da je velika većina korisnika i potencijalnih kupaca posjećuje web stranice putem mobilnih uređaja, od iznimne je važnosti da vaša web stranica bude responzivna i da funkcionira jednako i ima jednake informacije na svim uređajima.

4. Budite prisutni na društvenim mrežama

Iz dana u dan povećava se broj korisnika društvenih mreža, stoga je bitno da i vi budete na njima prisutni. Komunicirajte sa svojom zajednicom i objavljujte zanimljiv sadržaj koji će ih privući i navesti da posjete vašu web stranicu. Isto tako puno korisnika otkriva nove usluge i proizvode upravo putem društvenih mreža, a ako ste na njima prisutni velika je vjerojatnost da će se i broj posjeta na vaše web mjesto povećati.

5. Vidljivost na tražilicama

Sljedeća vrlo bitna stavka je vidljivost vaše web stranice na tražilicama. Važno je da svoju web stranicu optimizirate za tražilice kako bi se što bolje na njima pozicionirali. Korisnici vjeruju tražilicama i njihovom poretku, znajući to, potrebno je dobro pozicionirati web pomoću dobro odabranih ključnih riječi.

6. Call to action

Umjesto pisanja puno teksta koji ne vode nigdje, puno je bolja opcija imati korisne i vidljive CTA tipke na vašoj web stranici. Uočljive i jasne CTA tipke dovode do povećanje stope konverzija što čini stranicu uspješnijom. Vaš CTA učinite vidljivim i drugačijim od ostatka sadržaja na web stranici, neka bude jarke boje i ima konkretnu i jasnu poruku.

Ovo su samo neki od savjeta kako poboljšati web stranicu i učiniti je uspješnijom.

Za više informacija kontaktirajte naš tim!