+385 (051) 691 840
info@tempusmedia.hr

Du Motion

du motion mockup 2
du motion mockup 3
du motion mockup 4

Informacije o projektu

Klijent: Du Motion
Tehnologije: Laravel Framework, HTML5 /CSS3, javascript Framework Vue.js.

Opis projekta

Ideja Du – motiona rodila se 2015. godine s vizijom da pokrene Dubrovnik. (*eng = to set DUBROVNIK IN MOTION). S motom “Više od utrke” ovaj događaj imao je posve jednostavan cilj – promovirati sport i zdrav način života, a sve u spektakularnom okruženju povijesnih kulisa drevnog Dubrovnika i dijela UNESCO–ove svjetske zaštićene kulturne baštine.

No zahvaljujući predanosti i entuzijastičnom radu Dubrovačkog saveza športova, Grada Dubrovnika i Turističke zajednice Grada Dubrovnika, Dubrovački polumaraton u kratkom je roku zaista postao “više od utrke” i prerasao u punokrvno međunarodno višednevno sportsko – rekreativno događanje.

Du Motion se danas čvrsto ukorijenio među najuspješnija i najbolje organizirana trkačka događanja u regiji, što su prepoznali krovna atletska udruga European Athletics koja mu je dodijelila maksimalnih pet zvjezdica za kvalitetu i sigurnost, zatim brojni inozemni trkački i turistički mediji kao što su Lonely Planet, Runner’s World, Runners Attitude, Thrillist i drugi koji Du Motion redovno svrstavaju među događaje koje svakako treba posjetiti.

 

DU MOTION IZAZOV

Zatečeno stanje postojeće web stranice i web trgovine nudilo je određen i ograničen broj funkcionalnosti koje nisu u potpunosti bile prilagođene korisnicima.

 

OD IDEJE DO RIJEŠENJA

Ideja Dubrovačkog saveza sportova postala je naš novi zadatak i izazov, a to je osmišljavanje izgleda dizajna i funkcionalnosti te izrada custom riješenja boljeg, naprednijeg i fleksibilnijeg sustava registracije trkača ali i administrativnog sučelja čije bi funkcionalnosti bile jednostavne za budućeg korisnika.

Što znači da se sama web stranica i web trgovina krenula raditi od nule, prema željama i zahtjevima klijenata, uz korištenje modernih sustava i tehnologija.

 

TEHNOLOGIJA I WEB RAZVOJ DU MOTION

Napredne tehnologije korištene u razvoju web stranice i web trgovine omogućile su stvaranje modernog izgleda jednostavne funkcionalnosti.

Od tehnologija za backend, korišten je php te Laravel Framework, dok smo u Frontend Dizajnu koristili HTML5 /CSS3 te javascript Framework Vue.js.

Odabirom navedenih tehnologija dobili smo stabilan, siguran i fleksibilan sustav, koji omogućuje modularni razvoj novih funkcionalnosti te jednostavno povezivanje sa aplikacijama trećih strana.

Sustav je izrađen tako da omogućuje pojedinačne i grupne registracije trkača sa svim funkcionalnostima klasičnog web shop-a prilagođenim klijentovim potrebama.

Administracija se sastoji od cjelokupnog CMS sustava i web shopa sa sustavom kupona, dinamičkih cijena, administracije utrkama, trkačima, prijavama, rezultatima utrka, pretrage rezultata utrka, sustavom itifikacija, anketiranja, export podataka u različitim formatima.

 

FUNKCIONALAN I MODERAN DIZAJN

Prednost se dala jednostavnosti i funkcionalnosti izgeda web stranice i web trgovine, kako bi se posjetiocu web mjesta i potencijalnom korisniku na što zanimljiviji ali funkcionalno jednostavan način približio DU MOTION.

Uz zanimljive interaktivne animacije i fotografije koje prate sadržaj stranica se prilagodila u potpunosti korisniku. Njegov put od dolaska na web stranicu do kupnje karata olakšan je i pojednostavljen, što omogućuje nesmetani flow, i dulje zadržavanje na web stranici.

 

REZULTAT

Du – motion uspješno je predstavljen digitalnom svijetu. Kroz kvalitetno osmišljen sadržaj, pomno dizajniran izgled stranice približili smo korisnicima Dubrovnik i Dubrovnik u pokretu, te stvorili prostor za još više potencijalnih korisnika koji će uživati u surfanju novom web stranicom ali i dubrovačkim utrkama.

Razvili smo fleksibilan i modularan sustav, koji postaje centralno mjesto svih podataka.

U budućnosti nastaviti ćemo sa razvojem  i povezivanjem mobilne aplikacije za trkače te  razvojem novih funkcionalnosti, kako bi objedilili cjelokupni proces od prijava na utrke, vidiča kroz /za vrijeme utrke do cjelokupme baze rezultata utrka.

Također, pojednostavljen je proces prijave grupa te omogućeno grupno plaćanje, što uz novi unaprijeđeni UX (User experience) i dizajn rezultira jednostavnije korištenje i povećanje stope konverzija.