+385 (051) 691 840
info@tempusmedia.hr

FACEBOOK VIDEO ALAT - LAKŠE DO VIDEO OGLASA

facebook video alat slika

FACEBOOK VIDEO ALAT – LAKŠE DO VIDEO OGLASA

Alat koji olakšava kreiranje video oglasa – Facebook video alat

Facebook je objavom na svom blogu obznanio par zanimljivih činjenica. Statistički pokazatelji kažu da mobilni oglasi imaju 27% bolji učinak kod podizanja svijesti o brendu. Isti oglasi doprinijeli su porastu klikova na gumb ”Pošalji poruku” za čak 21%. Da bi olakšali Facebook oglašavanje i zadatke marketinškim tvrtkama, Facebook je izbacio alat koji će pojednostaviti kreiranje grafika za oglas, i nazvao ga Facebook Video Creation Kit, odnosno Facebook video alat.

Opće je poznato da ljudi koji su skloni kupovini preko interneta preferiraju video zapise i video oglase više nego slikovne i tekstualne.
Izvorna namjena alata je kreacija video i animiranih oglasa optimiziranih za mobilne uređaje. Kako su Facebook i Instagram već povezane platforme, sam alat ima postavljene ”template” dimenzije optimizirane za 1:1 landscape oglase i portretne dimenzije koje se koriste za Facebook i Instagram Story-e. Također su kreirane i druge dimenzije, za ”in-stream” video oglase, ”feed-ove” i slično. Također su unaprijed definirane duljine trajanja oglasa. Ovisno o Vašem cilju, odnosno namjeni Vašeg oglasa, možete izabrati trajanje duljine oglasa.

-6 sekundi za promociju proizvoda
-15 sekundi za in-stream oglas
ili pak odabir proizvoljne duljine.

U sam alat je moguće ubaciti i sliku, logo, video zapis koji su već postavljeni na Vašoj Facebook stranici, te ih zatim optimizirati za određeni predložak i na određenu duljinu. Ovaj alat pruža učinkovit i jednostavan način stvaranja privlačnih videooglasa. Bez velikih ulaganja, vještina unutar tvrtke ili dodatne imovine, video oglasi uz pomoć Facebook video alata izgledaju savršeno.

 

Jednostavno odaberite opciju animacije kada želite sponzorirati post i automatski će se kreirati video za vas. Kreirani video odmah možete upotrijebiti ili ga prilagoditi tako da odgovara vašim poslovnim potrebama i ciljevima.

Ako želiš više detalja, ili želiš bolje upoznati Facebook Video alat prati Facebook službene community stranice i Facebook Business novosti.