+385 (051) 691 840
info@tempusmedia.hr

Nikas d.o.o.

Portfolio - Nikas web stranica

Informacije o projektu

Klijent: Nikas d.o.o. trgovina, zastupanje i posredovanje
Tehnologije: HTML5, CSS3, PHP, jQuery, Woocommerce
Web stranica: http://nikas.hr/

Opis projekta

Tvrtka Nikas d.o.o. je obiteljska tvrtka utemeljena 1990. godine. Za  hrvatsko tržiše uvozi i distribuira kolekciju vrlo cijenjenih europskih i svjetskih prehrambenih brandova. Čuli ste za illy kavu, tabasco začin ili domori čajeve? To su samo neki od mnogih brandova koje Nikas distribuira na naše tržište. Za potrebe ovog projekta napravili smo redizajn i promjenu funkcionalnosti postojuće web stranice i web shop-a.

Kod korporativne stranice je naglasak stavljen na prikaz različitih brandova koje Nikas distribuira. Uz filtraciju različitih kategorija svaki brand ima svoj opis s pripadnim tekstom, fotografijama, promo vide-ima. Povrh prikaza brandova, cilj je bio optimizirati web stranicu za različite uređaje, a zadržati estetiku i moderan dizajn.

Kod web shop-a smo napravili redizajn stranice, optimizaciju proizvoda za SEO, dodavanje dodatnih opcija prilikom same kupnje proizvoda, integraciju kartičnog plaćanja, različite klase dostava proizvoda. Izazov je isto tako predstavljao zahtjev za sinkronizacijom cijena i stanja zaliha proizvoda. Napravili smo web servis ( API ) za promjenu i unos proizvoda. Preko servisa se vrši komunikacija s drugom aplikacijom koja genereira XML s podacima o stanju zaliha, promjenu cijena i opise proizvoda za dostavu. Cijeli web shop je prilagođen za različite rezolucije ekrana.

Vodilo se računa o zadržavanju indentiteta i dizajna između prezentacijske web stranice i web shop-a. Možete ga pogledati ovdje ( https://shop.nikas.hr ) ili preko prezentacijske stranice.