+385 (051) 691 840
info@tempusmedia.hr

Internet bankarstvo – Samoborska banka

Internet bankarstvo - Samoborska banka
samoborska banka ebanking
samoborska banka netbanking

Informacije o projektu

Klijent: Samoborska banka
Tehnologije: HTML5, CSS3, LARAVEL, REST, Javascript

Opis projekta

Početkom 2016. godine krenuli smo s projektom izrade potpuno novog e-banking sustava Samoborske banke d.d.  jedne od najstarijih financijskih institucija u Hrvatskoj.
Zahtjev banke je bila implementacija SEPA  (Single Euro Payments Area) platnog prometa u e-banking sustav.

Analizom prijašnjeg e-bankinga Samoborske banke, te potrebe za implementacijom  SEPA-e uzimajuću u obzir poboljšanje usluge, zajedno smo donijeli odluku o izradi kompletno novog, redizajniranog e-banking sustava sukladno najnovijim tehnologijama, kako bi klijent svojim vjernim korisnicima ponudio bolju i kvalitetniju uslugu.

Primarni razlog kompletnog redizajna je taj što je prijašnji e-banking bio izrađen još 2006. godine, a u međuvremenu su se tehnologije i procesi izrade uvelike promijenili što se tiče dizajna i sigurnosnih zahtjeva.
Naš prvi zadatak je bio podizanje sigurnosti na veći nivo, što podrazumijeva software-ska poboljšanja, zadovoljavanje sigurnosnih protokola banke, te prijedloge za unaprjeđenje cjelokupne Cloud infrastrukture.

Na korisničkoj strani je bilo potrebno izraditi jednostavan UX dizajn zadržavajući temelje i vizual starog e-banking-a, kako bi korisnicima a i klijentu prelazak na novo sučelje bio što bezbolniji. Primarni ciljevi redizajna sučelja su bili jednostavnost te prilagodba dizajna i strukture aplikacije različitim rezolucijama ekrana.